Autism Terapie ABA

Rolul parintilor in recuperarea copiilor cu autism

11 decembrie 2018
Timp mediu de citire: 2 minute

     Ritmul recuperarii copiilor cu autism este dat in principal de acestia, in functie de gradul de afectiune. Se intampla adesea ca parintii sa aduca copilul la terapie la cei mai buni specialisti, la un program recomandat de acestia si totusi sa fie coplesiti de ganduri si intrebari cum ar fi : “Este suficient ceea ce fac pentru copilul meu?” “ Pot face mai mult? Ce anume?”.

     Intr-adevar este foarte important ca si copilul sa lucreze cu o echipa de profesionisti, este important numarul de ore de lucru pe parcursul unei zile, insa este esentiala stimularea copilului acasa, de catre membrii familiei. Acest lucru nu inseamna ca micutul ar trebui sa lucreze acasa in maniera in care se lucreaza la terapie, ci intr-un mod incidental, prin intermediul jocurilor (puteti realiza impreuna jocuri simbolice, de rol), prin implicarea copilului in activitati casnice (de exemplu sa strangeti impreuna jucarii, haine, sa va ajute la gatit), sa mergeti impreuna in diferite medii (in parc, la cumparaturi, la teatru, in vizite la prieteni).

     Echipa de specialisti cu care colaborati va poate ajuta cu sugestii de activitati pentru acasa, va poate stabili obiective si va poate indruma, pentru ca pana la urma, dumneavoastra, in calitate de parinti, impreuna cu specialistii, formati o echipa care cladeste la reusita copilului dumneavoastra, si doar impreuna puteti accelera ritmul de recuperare.

Sursa imagine : Abaonthego

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply